top of page

OM OSS

Vår visjon

Studio D.A.N.S ble dannet i 1980 og vi er stolte av å være en av Norges største profesjonelle danseskoler. I spissen har vi selveste Gunn Berglen, tidligere verdens- og europamester i dans for profesjonelle. Med seg på laget har hun dyktige pedagoger, med lang og bred erfaring både nasjonalt og internasjonalt i ulike stilarter.

Etter mange år med drift i Oslo og Viken, samt avdelinger flere andre steder i Norge - holder vi i dag til i Porsgrunn sentrum. Vi tilbyr undervisning i dans i mange ulike sjangre, fra 2 år og opp til voksen alder.

Men ikke bare det - vi har også musikkskole som tilbyr undervisning i sang, piano, gitar og trekkspill. På musikkskolen møter du musikkpedagog Hans Martin Eriksen.

Vår visjon har alltid vært å spre danseglede og vakker musikk. Fokus på bredde, kvalitet og faglig kompetanse, vekt på trygghet og mestringsfølelse for elevene er det som driver oss hver dag.

GUNN BERGLEN

Daglig leder, dansepedagog og medeier

Husker du Gunn Berglen (tidligere Myhrengen) fra de utallige TV-sendingene og nyhetsreportasjene gjennom 80- og 90-tallet?

Vår daglige leder er seks ganger verdens- og europamester i dans,
og er et kjent ansikt for mange. Hun har undervist små og store, alt
fra nybegynner til profesjonelle dansere, verden rundt - for å nevne noen: Amerika, Japan, Kina, Australia, Canada, Singapore, Finland samt hele Skandinavia.

I 1980 ønsket hun å satse på sin egen danseskole og dannet det som i dag er kjent som Studio D.A.N.S.

Det er i hvertfall ingen tvil om at Gunn elsker yrket sitt. Hun er en av Norges best utdannede pedagoger med titalls eksamener tatt både i England og i Norge i de aller fleste dansestiler. Medlem av World Dance Council, Norges danselærerforbund, og har internasjonal dommerlisens for profesjonelle. Gunn dømmer dansekonkurranser over hele verden.

I senere tid har hun også gjort flere TV-opptredener. Fra 2006 jobbet hun blant annet som koreograf for den norske og skandinaviske versjonen av «So you think you can dance» med blant annet Mona Berntsen og Alexandra Joner som dansere.
Et godt øye for talenter har hun også. Studio D.A.N.S har huset flere kjente dansere som for eksempel dansegruppa Quickstyle, store deler av danserne kjent fra «Skal vi danse» og andre store profiler fra dansemiljøet.

 

 

 

 

 

  

Gunn sier:
«Gleden ved å formidle dans er unik. Både det å lære opp elever fra start eller å følge de gjennom dansekarrieren. Store som små - dette er verdens beste yrke! Det er glede, musikk, trivsel og fin mosjon.»

EM Germany 1978
UK Championships 1981
European 1988
World Cup 1988
UK Open 1986
European 1988
VM 1984 Royal Albert Hall
World Latin 1980
UK Championships 1981
EM Helsinki 1981
VM 1984 Royal Albert Hall

MICHELLE

Dansepedagog og medeier

Michelle gikk sin første polonaise bare 9 måneder gammel og siden har hun aldri tatt føttene vekk fra parketten.

Hele livet har det vært dans som førsteprioritet og Michelle har alltid visst at det er dansepedagog hun skulle bli. Allerede 2 år gammel var hun en streng (men ganske så søt) «assistenttrener» på undervisningsoppdrag i Kristiansand dyrepark i regi av Norges danselærerforbund.

Fra den gang har hun hatt en lang og bred dansekarriere. Som 6-åring entret hun konkurransegulvet for første gang og har utallige konkurranser bak seg i mange ulike stiler - for å nevne noen: Sportsdans (ballroom/latin), Hip Hop, Showdans, Disco/freestyle og Slowdance. Med alle konkurransene har det også blitt mange titler - flere NM-gull, uttak til EM og VM og hun har titalls topplasseringer i internasjonale konkurranser både som solodanser og i par.
Det har også blitt mange TV-opptredener både på NRK og TV2.

I 2005 åpnet Michelle døren til sitt eget barnekurs «Småstjerner» for første gang. Siden den gang har hun hatt tusenvis av elever i alle aldre - helt fra nybegynnere til konkurranseelever.
Solodans for unge rullestolbrukere er også noe Michelle har et hjerte for og i 2013 fikk hun tildelt integreringsprisen med stipend av Norges danseforbund på vegne av Studio D.A.N.S.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter at Michelle la konkurranseskoene på hylla fortsatte hun å gjøre sceneshow både som danser og koreograf.
I dag underviser hun alle stiler og aldersgrupper på Studio D.A.N.S.


Michelle sier:
«Det er jo ingen tvil om at dette er verdens beste yrke! Enten det er å se gleden i øynene på en 2-åring som entrer dansegulvet for første gang, terpe trinn og tellinger med de voksne eller lage nye klasser og koreografier. Arbeidsdagen vår er så variert og givende at man alltid går derfra med en lykkefølelse i kroppen og et smil om munnen!»

Copenhagen Open
Forestilling Cha Cha Cha
Mesterskap i England
Forestilling Lyrisk Jazz
Forestilling Cha Cha Cha
Opptreden i Showdans
NM i Kristiansand
Forestillingen Language Of Love
Copenhagen Open
Integreringspris fra Norges Danserforbund
Copenhagen Open
NM i Freestyle
Forestilling Jazz
Blackpool Dance Festival
NM i Showdans

MADELEINE

Dansepedagog og medeier

For Madeleine var det aldri noe tvil om at det var dans livet skulle handle om. Helt fra hun tok sine første steg har hun danset. Hun debuterte i sin første konkurranse kun 4 år gammel, og vant allerede sin første internasjonale tittel i England 5 år gammel.

Det var alltid dans på agendaen, og ingen tid å miste. Dermed måtte skolebøkene være med i kofferten da hun ukentlig reiste rundt gjennom store deler av Europa på treningscamper, konkurranser og opptredener. Det gikk i dansestiler som Sportsdans (ballroom/latin), Showdans, Freestyle/disco, Slowdance, Jazz, Moderne, Hip Hop, Tap Dance og Klassisk Ballett. Det resulterte i titalls NM-gull, representant for Norges Talent Team. Uttak til EM, VM og titalls internasjonale topplasseringer - både som solodanser og i par.

Madeleine var en travel ung jente som løp mellom trening, konkurranser, TV-sendinger og ulike opptredener. Hun var desidert den aller yngste til å opptre på TV Norges «So you think you can dance» - med eget soloinnslag kun 7 år gammel. Hvis du så på barne-TV på midten av 2000-tallet, kan du ha sett Madeleine danse opptil flere ganger, eller på God Morgen Norge for å nevne noen.

Ved siden av en hektisk dansehverdag, var ikke det nok. Madeleine har alltid elsket å opptre, så i 2005 reiste hun på audition til familiemusikalen Putti Plutti Pott. Siden den gang har hun spilt nærmere 200 forestillinger i Oslo Spektrum, Fredrikstad, Arendal, Larvik, Sandefjord og Skien. Siden 2013 har hun jobbet som instruktør, og har et nært forhold til forestillingen.


 

 

 

 

 

 

 

 

Ved siden av sin egen dansekarriere har Madeleine elsket å dele lidenskapen og kunnskapen sin med andre. Hun startet sin undervisningskarriere og som koreograf i 2009, og underviser fortsatt alle stiler og aldersgrupper den dag i dag.

Madeleine sier:
«Det er noe magisk ved å få bevege og uttrykke seg gjennom dans - enten du danser for deg selv eller deler en følelse med andre.
Dansen gir meg så mye glede, og det å kunne få dele det sammen med elevene mine er noe helt eget. Å se alt de mestrer, gjør meg like stolt hver eneste gang.»

Norgesturné som Magiassistent med Alexx Alexxander
Copenhagen Open
Blackpool Dance Festival
Mesterskap i England
Forestillingen Language Of Love
NM i Showdans
NM i Bergen
Norgesturné som Magiassistent med Alexx Alexxander
Norway International
Forestillingen Language Of Love
Familiemusikalen Putti Plutti Pott
Tåspiss på Studio D.A.N.S
Mesterskap i England
NM i Bergen

HANS MARTIN ERIKSEN

Musikkpedagog

Hans Martin Eriksen begynte med dans som 4-åring på Holmboes Danseskole. Hans Martin danset sportsdans og vant NM i ungdomsklassen i 1975 og 1976.

Han var hele tiden svært opptatt av musikk og spilte munnspill på et avslutningsball for danseskolen allerede som 5-åring. Under denne opptredenen ble det sådd noe i skjæringspunktet mellom samspillet med orkesteret, scenen og rampelyset.

Hans Martin fortsatte med orgel og saksofon, og som 13-åring ble han spurt om å være kapellmester for en serie avslutningsball på Korvetten for Ellen Johanne Kroghs Danseskole. Dette medførte flere oppdrag samme sted, og interessen og gleden av musikken ble sterkere for hver dag.
Hans Martin ble etterhvert et fast inventar når det gjaldt avslutningsball for Kroghs Danseskole. Dette medførte også oppdrag for Bent Geiger Knudtsen i Tønsberg, Jan og Eva Svaes Danseskole i Oslo, samt Studio D.A.N.S i Oslo, Kolbotn og Sarpsborg.

Hans Martin ønsket å utvikle sitt stemmemateriale og tok timer hos Hjartrud Ringdal og Thorbjørn Lindhjem før han fortsatte med sangstudier på Østlandets Musikkonservatorium sammen med Asbjørn Hanslie. Etter 4 års vokalstudium på ØMK spilte og sang Hans Martin som profesjonell musiker i noen år før han gikk inn i skoleverket der han var musikklærer i en 10 års periode. På et tidspunkt ble det så mange oppdrag og henvendelser om musikk at han valgte å følge drømmen, og leve av og for musikken på heltid igjen. Han fortsatte som profesjonell musiker.

Han har spilt utallige brylluper og private arrangementer og var også fast inventar ved Vrådalshotellene på 80-tallet.
I tillegg til å være kordirigent bygget han opp sin private musikkskole på Nustadtun i Langesund og senere med en avdeling på Studio D.A.N.S i Oslo.


 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til ukentlige solosangoppdrag og temakonserter, underviser han nå på Studio D.A.N.S musikkskole i Porsgrunn og tilbyr timer i vokal, piano, gitar og trekkspill.

Hans Martin sier:

«Det er en eksklusiv glede forbundet med å få være med på den enkelte elevs musikalske reise. Heldig er den som kan få leve av sin største interesse og samtidig få glede andre.»

Solo under forestillingen Language Of Love
Helkveld med full rigg
Trekkspilloppdrag
Åpnet for forestillingen Language Of Love
Sang med trekkspill i vielse
bottom of page